Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2021 17:25 - Изневяра
Автор: taini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2064 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Днес си побъбрих с моя позната на тема изневяра. Отново осъзнах, как различно виждане нещата. За нея е въпрос на чувства, а за мен по скоро е задоволяване на първичена нужда, за задоволяване на потребност. От много години водим този спор и никоя не отстъпва. За мен след като някой кръшка и се прикрива или поне опитва, щом се връща при семейството си и се грижи за него, то всичко останало е без значение. За мен изневярата е търсене на нещо ново и, или различно, нещо което постоянният партньор не може да ти даде или не желае, едно кратко бягство от рутината на отношенията, че понякога отказва и положително въздействие на двойката. В моят опит съм забелязала, че това са кратки отношения, след който неверникът се връща и осъзнава, че не може да намери по-добро от това което вече има и го чака у дома. Според мен в изневярата чувства освен страст, няма, а когато има страст и с човека с когото делиш леглото, то остава просто едно начесване на крастата, задоволяване на ловният инстинкт. 
Изневяра и чувства за мен е раздяла, окончателна, поискана от този който изневерява.


Тагове:   чувства,   изневяра,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cinderellathespy - Здравей! :)
11.11.2021 10:27
Скоро прочетох някъде цитат от някакъв актьор, дали не беше Кеану Рийвз и той казваше, че светът е пълен с тела на безценица, секс можеш да получиш много лесно, но ценното всъщност е копнежа на душата. Ако тя открие друга душа, извън семейството, която вибрира на нейната честота, става любов и просто.... поемаш в друга посока, с нов партньор до себе си. Почваш отново да градиш. Стъпка по стъпка. Никой на никого не принадлежи. Принадлежим истински само на самите себе си. А по пътя сме сподиряни от спътници - кои за кратко, кои за дълго и преживяваме опитности - някои неща се случват лесно, други по трудния начин... И все търсим оная Голямата, Единствената Любов, която чака в края на финалната права, прелива в нас и ние в нея и цялото се ражда.

Ели

ps: На практика според мен Изневяра няма. Това е понятие пречупено през призмата на 3д модела, който се нуждае от дуалност и взаимно отричащи се случвания и вечни противопоставяния, за да функционира. Всичко е просто опитност, в търсене да открием как да случим най-добре Безусловната любов. Поздрави! Пази се здрава!*
цитирай
2. taini - Благодаря за споделеното мнение :)
12.11.2021 10:05
Благодаря за споделеното мнение :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 22432
Постинги: 10
Коментари: 31
Гласове: 126
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930